Kék hírek, bulvár

2010.08.20. 15:40

Ácsi családirtás: elátkozott házat, gyilkos apát emlegetnek

Szörnyű családi tragédia történt a Komárom-Esztergom megyei Ácson. Egy 28 éves férfi kivégezte az élettársát és a nő két kisfiát, majd önmaga ellen fordult. Az ügyben még sok a kérdés, a rendőrség azonban még nem adott válaszokat.

Kemma.hu

A máskor nyugodt Dózsa György utca tele volt emberekkel csütörtökön, miután kiderült, az egyik családi házban négyen vesztették életüket.

Több mentőautó és mentőhelikopter is indult a családtagokért, de a helikoptereket már visszafordították, csak halottakat találtak. Az emberek kisebb csoportokba verődve taglalták, mi történt, ki a gyilkos, és miért kellett az amúgy udvarias, kedves gyerekeknek is meghalniuk. Közben a rendőri kordonon keresztül is be szeretnének kukucskálni a kétszintes házba, ahol a tragédia történt.

A pletykák azonnal elindultak

Az ember órákon keresztül csak pletykákból táplálkozott, hiszen a rendőrség sokáig nem szólalt meg. Mindössze annyi szivárgott ki, hogy a rendőrök nem keresnek tettest, a házban ott a gyilkos is.

- Alig ismertem őket! Másfél éve költöztek ki Komáromból. A fiatalasszony kedves volt mindig, a gyerekekkel is szépen beszélt - mondta az egyik lakó a Dózsa utcából. Mások már azt is elkotyogják, H. Mária, az asszony a polgármesteri hivatalnál dolgozott, takarított. Élettársa, Krisztián azonban úgy tudják, munkanélküli.

Az emberek feszültségét talán legjobban az mutatja, hogy sokféle történet kering. Van, aki szerint a gyerekek vérszerinti apja kiszabadult a börtönből, és ő végzett mindenkivel. Mások szerint viszont Krisztián, aki pár nappal korábban jött ki a pszichiátriáról, és öngyilkos akart lenni, gyilkolta meg szerelmét és annak gyerekeit. Páran arról is beszélnek, Krisztián verte a nőt.

Ismerte áldozatát az almásfüzitői gyilkos

Többen úgy tudják, Erik és Márk édesapja 2004-ben brutális gyilkosságot követett el Almásfüzitőn. Több mint tíz kézszúrással ölt meg egy benzinkutast. A férfi hónapokkal a gyilkosság előtt tankolt a benzinkúton, de nem tudott fizetni. A benzinkutas akkor kiegyenlítette helyette a számlát, és cserébe elkérte személyi igazolványát. A gyilkos hónapok múlva tért vissza, ismét tankolt, és ezúttal sem volt nála pénz. Áldozatát elhívta egy nem létező ismerőséhez. A kutas rájött, hogy becsapták, szóváltásba, dulakodásba keveredtek. A férfi elővette a kést, és mellbe szúrta áldozatát, aki próbált menekülni, ám az elkövető újra és újra lesújtott rá.

Sokan pedig egy ötödik áldozatról is tudni vélnek, egy idős férfiről, akit mentővel vittek el. A legtöbben úgy tudják, a gyerekekkel késsel végeztek, míg a felnőtteket felakasztották.

Egy férfi pedig arról beszélt, elátkozott lehet a ház, mert néhány éve már felakasztotta magát benne egy ember.

A gyerekek nevelőszülőknél éltek

A két kisfiú, Márk és Erik öt éven keresztül nevelőszülőknél éltek, miután 2004-ben édesapjuk börtönbe került. A két kisfiú éppen haláluk másnapján, pénteken mentek volna korábbi nevelőszüleikhez nyaralni. Az RTL Klubnak nyilatkozó Magyar Gyöngyvér, a Názáret Szociális Szolgáltató igazgatóhelyettese azt mondta, a nő kapcsolata stabil volt az élettársával. Annyit viszont elmondott nekik a nő, hogy a növekvő hitelterhek miatt nehéz helyzetbe kerültek. Az igazgató-helyettes arról is beszámolt, hogy úgy tudja, a nevelőapa a napokban öngyilkosságot kísérelt meg.

A rendőrségi információkat nem erősítik meg

Rendőrségi információkra hivatkozva több sajtóorgánum is azt írta, az összes áldozattal késsel végeztek, és biztossá vált, hogy a 28 éves élettárs a gyilkos. Azt viszont cáfolják, hogy lett volna szemtanúja is az esetnek, vagyis nem volt ott a fiatalember apja, és nem vittek el senkit a mentősök. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az ügyben emberölés  miatt indított eljárást. Rendőrségi forrásból az MTI úgy értesült,  hogy a bűncselekményt szerelemféltés miatt követhette el a férfi,  aki orvosi kezelés alatt állt.

A szikár tények

Kora délután aztán megérkezett az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Makula György őrnagy is. Szűkszavúan akkor csak annyit mondott, reggel tízkor lakossági bejelentést kaptak, hogy szokatlanul nagy a csend a házban. Két rendőr érkezett ki, akiknek nem nyitottak ajtót. Amikor betörték a bejáratot, csak a négy holttestet találták meg. Egy 28 éves férfi, egy 27 éves nő és egy 9 és 10 éves kisfiú az áldozat. További részleteket azonban csak szombaton közölnek a sajtóval.

Tényőn az apa irtotta ki a családját

Az idén nem az ácsi az első családi tragédia. Március 15-én a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn a 37 éves családfő, Sz. K. végzett feleségével, a 36 éves K. Virággal, valamint nyolc és öt éves kislányaikkal, Ajnával és Blankával, majd öngyilkos lett. A családját egy baltával ölte meg, önmagával még brutálisabb módon végzett: felvágta az ereit, majd mellkason szúrta magát, aztán a garázsba ment, ahol motoros fűrésszel elvágta a saját torkát. A férfi korábban pszichiáterhez járt, de tünetei mindennaposnak tűntek: álmatlanság, szorongás.

A tényői ügyet még nem zárták le, mert a család fellebbezett, hogy ne a büntethetőséget kizáró ok (azaz az elkövető halála), hanem a férfi kóros elmeállapota miatt zárják le a nyomozást.

A tényői ügyet még nem zárták le, mert a család fellebbezett, hogy ne a büntethetőséget kizáró ok (azaz az elkövető halála), hanem a férfi kóros elmeállapota miatt zárják le a nyomozást. A gyerekek nevelőszülőknél éltek A két kisfiú, Márk és Erik öt éven keresztül nevelőszülőknél éltek, miután 2004-ben édesapjuk börtönbe került. A két kisfiú éppen haláluk másnapján, pénteken mentek volna korábbi nevelőszüleikhez nyaralni. Az RTL Klubnak nyilatkozó Magyar Gyöngyvér, a Názáret Szociális Szolgáltató igazgatóhelyettese azt mondta, a nő kapcsolata stabil volt az élettársával. Annyit viszont elmondott nekik a nő, hogy a növekvő hitelterhek miatt nehéz helyzetbe kerültek. Az igazgató-helyettes arról is beszámolt, hogy úgy tudja, a nevelőapa a napokban öngyilkosságot kísérelt meg. Ismerte áldozatát az almásfüzitői gyilkos Többen úgy tudják, Erik és Márk édesapja 2004-ben brutális gyilkosságot követett el Almásfüzitőn. Több mint tíz kézszúrással ölt meg egy benzinkutast. A férfi hónapokkal a gyilkosság előtt tankolt a benzinkúton, de nem tudott fizetni. A benzinkutas akkor kiegyenlítette helyette a számlát, és cserébe elkérte személyi igazolványát. A gyilkos hónapok múlva tért vissza, ismét tankolt, és ezúttal sem volt nála pénz. Áldozatát elhívta egy nem létező ismerőséhez. A kutas rájött, hogy becsapták, szóváltásba, dulakodásba keveredtek. A férfi elővette a kést, és mellbe szúrta áldozatát, aki próbált menekülni, ám az elkövető újra és újra lesújtott rá. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!