Kék hírek, bulvár

2010.05.17. 11:59

Katasztrófahelyzet: tűzoltóra dőlt a fa, összedőlt egy ház

Komárom-Esztergom megyében egyre durvább a helyzet: a folyamatos eső miatt Tatabányán már a gyalogos közlekedést sem javasolják, Tardoson kitelepítettek egy családot, de tizenhárom horgászt is ki kellett menteni vasárnap.

kemma.hu

Tatabányán hétfő délelőtt több helyszínen egybefüggő víz alakult ki az folyamatos esőzés miatt. Délelőtt fél tizenkettőkor Gubicskó Barnabás tűzoltó százados, katasztrófavédelmi megyei ügyeletes elmondta, hogy reggel 7.30-tól 63 esetben vonultak a tűzoltók Tatabányán. Ebből fakidőléshez 27 esetben, vízszivattyúzás miatt 31 esetben.

Benedek Ferenc zászlós, a tűzoltóság híradó ügyeletese elmondta: felhívja a figyelmét a tatabányai polgároknak, hogy aki teheti, se gyalog, se autóval ne hagyja el otthonát. Kiemelte: Kertvárosban, Bánhidán, Mésztelepen, VI-os telepen, Alsógallán és Felsőgallán olyan méretű a belvíz, árvíz, hogy veszélyes lehet közlekedni.

Gyakorlatilag az egész városban lehet tartani fakidőlésektől. Több lakás megközelíthetetlen. Főleg Bánhidán a Farkastó utcában, Mésztelepen és VI-os telepen az utcák is víz alatt vannak, a Centrál-tó annyira megemelkedett, hogy a stégeket és az épületeket is elöntötte a víz. Nagyon veszélyes terület a kertvárosi buszforduló és az autópálya közötti rész, itt egybefüggő tó alakult ki.

A tűzoltóság összes szivattyúját munkába állították, még a raktárból is elővették a gépeket, és berendelték a szabadnapos tűzoltókat is.
A Tarján felé vezető szerpentinen a C-Szolgálati Egység reggel hét óra tájban egy fakidőléshez vonult, amely majdnem tragádiába fordult, mert mentés közben az egyik tűzoltóra rádőlt egy fa. Őt kórházba szállították.

Tardoson a Kemma.hu információi szerint kitelepítettek egy családot, részben összedőlt egy ház is. Megyeszerte mintegy húsz családot kellett kimenekíteni, a Római-tóról tizenhárom horgászt kellett kimenekíteni, miután a víz körbezárta stégjüket.

Még mindig lassú a forgalom Tatabányán. A kertvárosi körforgalmat sem a Rákóczi út, sem az Erdész út felől nem lehet megközelíteni. A város egyik összekötő útjának hiánya miatt torlódások alakulnak ki a dózsakerti hídon, illetve Bánhidán, a Károlyi csomópontban.
A Vértes Volán Zrt. menetrendszerinti járatai egész nap késéssel közlekednek. A délutáni forgalmi csúcs további nehézségeket okozhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!