Kék hírek, bulvár

2010.03.17. 13:50

Jó pénzért segíthet! Ezeket a fegyvereseket keresik a zsaruk

Az egyik fegyveres postarabló százötvenezret ér, két "kollégáját" viszont már kétszázezer forintra taksálja a rendőrség, legalábbis ennyi pénz ütheti annak a markát, aki segít elkapni őket.

kemma.hu

Három díjkitűzés is hatályban van, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ajánlott fel postarablókért cserébe, tudtuk meg Léber Gabriellától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétő.

Százötvenezer forint jutalom jár annak, aki érdemi információval segíti a nyomozók munkáját egy tavaly augusztusi eset kapcsán. Akkor egy 30 év körüli, körülbelül 160 cm magas férfi érkezett zárás előtt a komáromi postára.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A tavalyi postarablóról készült egy grafika
[/caption]

Kézében fegyvernek látszó tárgyat tartva pénzt követelt és kapott. Arcát nem takarta el, a dolgozók jól meg tudták figyelni a rablót, akiről grafika is készült.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ez a fantomkép is a tavalyi komáromi postarablóról készült
[/caption]

Az idén, január 13-án ismét egy komáromi posta volt a rabló célpontja.  A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kétszázezer forint jutalmat ajánlott fel. A 20-25 év körüli, mintegy 170 cm magas, vékony testalkatú férfi lépett órakor lépett be hivatalba háromnegyed tizenkettő magasságában.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Januárban ez a férfi rabolt Komáromban
[/caption]

Ügyfél nem volt bent, csak három dolgozó. A férfi egy fegyvernek látszó tárggyal az egyik ablakhoz ment és pénzt követelt. A kapott összeget egy táskába pakolta majd elmenekült. A rablásnak szemtanúja volt egy állampolgár, aki üldözőbe is vette a férfit, de kis idő után nyomát vesztette.
(Kép3)

Szintén kétszázezer forintot kapna az a bejelentő, aki információt tud adni arról a személyről, aki február 25-én kísérelt meg kirabolni egy postát, méghozzá megint Komáromban, azon belül is Szőnyben. A 168-170 cm magas, közepes testalkatú, 25-30 év közötti, szőkés tüske hajú férfi egy késsel támadt a biztonsági őrre, amikor az megpróbálta lefegyverezni. A rabló végül üres kézzel távozott.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén várja az érdemleges információkkal rendelkezők hívását.

A bejelentő adatait a Rendőrség zártan kezeli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!