Kék hírek, bulvár

2010.03.05. 14:34

Alig tudták kiszabadítani az asszonyt a kutyák karmaiból

Egy középkorú asszonyt és egy fiatalembert is megtámadott két elszabadult, nagytestű kutya Szárligeten. A Kemma.hu értesülései szerint a sérülteket a tatabányai kórházban ápolják.

M. A.

Két nagytestű, nyolcvan kiló körüli kutya szabadult el Szárligeten, a Deák utcában pénteken délután fél kettő körül. Egy asszonyt és egy fiatalembert is megtámadtak. A helyiek alig tudták kiszabadítani az áldozatokat a karmaik közül.

Németh István, a falu egyik településőre szerint döbbenetes volt a látvány, ahogy a két kutya megtámadta a nőt.

– Neki estek, harapták a karját, nyakát, fejét. Az asszony szerencsére megőrizte a lélekjelenlétét, ledobta magáról a kabátját, hogy azt tépjék. Ismerte az állatokat, hiszen a szomszédjukban lakik. Mi is azonnal mentünk segíteni, de a hatalmas állatokat alig tudtuk leszedni róla – mondta el településőr.

Németh István azt is elmondta, ahogy megpróbálták a saját kertjükbe visszazavarni, bezárni az állatokat, egy fiatalembert is megtámadtak. A húsz év körüli férfinak a kezét harapdálták össze az állatok.

– Azonnal értesítettük a mentőket, és jött a helyi körzeti megbízott is. A sebesülteket kórházba vitték. Úgy tudom, mind a két állat be volt oltva – mondta Németh István.

A mentőszolgálttól megtudtuk, az asszonyt súlyos, a fiatalembert könnyű sérülésekkel szállították a tatabányai Szent Borbála Kórházba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!