Kék hírek, bulvár

2010.01.14. 12:37

Feljelentette a MÁV-ot a fideszes elnök

Leszerelik a vasúti eszközöket a bezárt vasúti vonalakon egy MÁV-utasítás alapján. Dr. Völner Pál, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke szerint ez bűncselekmény.

Sárai E.

Az almásfüzitői vasútállomáson tartott sajtótájékoztatót csütörtökön reggel a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke. Dr. Völner Pál elmondta, hogy a Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyészségén tett feljelentést ismeretlen tettes(ek) ellen. Ugyanis egy MÁV-utasítás alapján elkezdték leszerelni a személyszállításhoz szükséges eszközöket azokon a vonalszakaszokon, ahol tavaly december 13-tól megszüntették a személyszállítást - többek közt az Esztergom-Almásfüzitő és a Komárom-Székesfehérvár útvonalon is.

Völner hűtlen és hanyag kezelés, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, rongálás és a közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűncselekmény miatt tett feljelentést.

- Ezek az intézkedések ellentétben állnak a kormány kijelentésével, mely szerint nem zárják be teljesen ezeket a vonalakat, csak ideiglenesen szüneteltetik a személyszállítást. Az eszközök le és felszerelése több millió forintba kerül majd. Mindeközben az állami vagyonban kárt tesznek, megrongálják. Ez pedig bűncselekménynek számít - mondta Völner Pál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!