Kék hírek, bulvár

2009.11.02. 20:48

Rendőrségtől kapott autóval járőröznek a polgárőrök

Egy Suzuki Swift típusú személygépkocsit adtak át a rendőrök a megyei szövetségnek.

M. A.

Egy Suzuki Swift típusú személyautót ajándékozott hétfőn a rendőr-főkapitányság a megyei polgárőr szövetségnek. Megtudtuk, a jármű már a tizenegyedik gépkocsi, amihez így jutnak hozzá a közbiztonság civil őrzői.


Dr. Gorgosilits Fábián főkapitány elmondta, a rendőrség és a polgárőrség között élő együttműködési megállapodás van, de ahhoz hogy a célokat megvalósíthassák, szükség van a feltételrendszer megteremtésére is.

Hozzátette: a rendőrség már nem saját autókat használ, hanem leasingelik őket. Ez azt jelenti, hogy 3-4 évente, amikor elérik a futási idejüket, megérnek a visszaadásra és cserére. Így mindig a legújabb típusú, jól felszerelt kocsikkal tudnak a bűnözők nyomába eredni.

Gánics József, a megyei polgárőrszövetség titkára elmondta, Oroszlányon és környékén szolgál majd a most átadott autó, hiszen a megyében arra a területre nem jutott még a központi ellátásból gépjármű.


– A megyei polgárőrszövetség jelenleg 12-14 autóval rendelkezik. Sajnos ezek közül sok már nagyon idős. Például a Niva szolgálati járműveket már nagyon gyakran kell szervizelni – adott helyzetképet Gánics József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!