Kék hírek, bulvár

2009.10.14. 16:41

Bomba sztori: kocsmai bátorságpróbából többmilliós kár

Részegen jó heccnek tűnt bombával fenyegetőzni. Az biztos, hogy a férfi egy életre megtanulja: bombariadóval nem viccelünk.

kemma.hu

Meri vagy nem meri? Ezt a játékot egy kocsmában játszotta barátjával a 32 éves oroszlányi férfi vasárnap délután. A tét feladat: kinek van elég bátorsága felhívni a rendőrséget és bombariadót fújni az egyik oroszlányi élelmiszerboltban.

A barát nem merte, büntetése egy újabb pohár ital volt a sokadik után. A 32 éves gyanúsított már bátrabb volt. Fogta a telefonját és tárcsázta a 112-es segélyhívót, majd közölte: „…áruházban bomba fog robbanni”.  Az ügyeletes hiába figyelmeztette a férfit tettének súlyosságára és várható következményére, a férfi nem hitte, hogy az igazságszolgáltatás utol éri őt. Egyenruhában érkeztek az igazságosztók kedden délután. A rendőrök tudták kit keresnek, a telefonhívás alapján beazonosították a közveszéllyel fenyegetőt. Az utcán sétálgatott, mikor a nyomozók kiszúrták őt.

Előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi szabadlábon védekezhet és elgondolkodhat azon, hogyan fizeti ki az általa okozott kárt. Az áruháznak több millió forintos bevételkiesést okozott a bombariadóval és a rendőrség, valamint társhatóságai is benyújtják a számlát. Az üzlet átkutatása jelentős rendőri erőt vett igénybe, mely pénzbe kerül a hatóságnak, nagyobb baj azonban, hogy rendőröket vont el a közterületről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!