Kék hírek, bulvár

2009.09.12. 20:23

Romabalhé a belvárosban - lövéseket hallottak az ott lakók

A Kemma.hu információi szerint egy harminc-negyven tagú roma társaság balhézott szombat este Esztergomban.

kemma.hu

Alig egy hete negyven kommandósnak kellett közbeavatkoznia, hogy Esztergom-Kertvárosban csend legyen. Információink szerint ahogy akkor, úgy most is romák balhéztak, ám ezúttal Esztergomban, a Mikszáth Kálmán utcában, ahol a környékbeliek szerint még lövések is dördültek. Értesüléseinket, miszerint ismét romákkal gyűlt meg a rendőrség baja, Léber Gabriella, a megyei főkapitányság sajtóreferense nem erősítette meg.

Azt viszont elmondta, hogy több bejelentés is érkezett, a harminc-negyven fős társaság egyik tagját pedig kórházba kellett szállítani, felthetően ütés okozta sérülések miatt.

- A bejelentések között valóban volt olyan, ami lövésekről számolt be, erre utaló információnk azonban nincs. A rendőrök jelenleg is a helyszínen tartózkodnak, folyik az adatgyűjtés - tette hozzá Léber Gabriella.

Esztergomban pénteken és szombaton Roma és Esélyegyenlőségi Fesztivált tartottak, a Széchenyi téren szombat délután különböző kulturális műsorok voltak, este pedig a Váradi Roma Cafe lépett fel.

Az MTI értesülései szerint harmincan-negyvenen verekedtek össze szombat este Esztergomban. A rendőrség szerint két rivális társaság került összetűzésbe, az egyik csoport azonban a hatóság megérkezése előtt távozott a helyszínről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!