Kék hírek, bulvár

2009.09.15. 16:27

Revízió? Telekmaffia szerezné vissza a Felvidéket

Budapesti hajléktalanszálló címére is írattak szlovákiai földet a Csallóközben.

Sárai Evelyn

Szlovák lapértesülések szerint újabb telekmaffia garázdálkodik Csallóközben, a szálak pedig Magyarországra vezetnek. A dunaszerdahelyi járásban ugyanis eddigi ismeretlen tettesek több mint egy tucatnyi földtulajdonost károsítottak meg.

Legalább 17 szerződésről derült ki, hogy azokban meghamisították az eredeti tulajdonos és a közjegyző aláírását, sőt a csalók egy a tulajdonosoktól származó ál-meghatalmazást is felmutattak a földhivatalban. A hamis szerződések még nyár elején köttettek, de a telekspekulációra csak akkor derült fény, amikor a földeket egy külföldi személy nevére szerették volna átírni.

Szlovákiában a hatályos törvények szerint külföldi állampolgár nem lehet földtulajdonos. Eddig 12 károsult tett feljelentés, a szálak minden esetben Magyarországra vezettek. A földhivatali kivonat szerint az új tulajdonosok Budapesten és környékén élnek, de többségük valószínűleg nem is tudja, hogy csallóközi földekkel rendelkezik, hiszen az egyik budapesti címen például hajléktalanszálló működik.

A szlovákiai rendőrség vizsgálja az ügyet, a hatóságok nem tartják kizártnak, hogy a károsultak száma növekedni fog. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!