Kék hírek, bulvár

2009.09.29. 07:28

Indul a nagy táblavadászat! Írjon, fotózzon a rendőrségnek!

Táblavadász akciót indít a megyei rendőr-főkapitányság a Magyar Autóklub és a Nemzeti Közlekedési Hatóság megyei szervezetével karöltve.

M. A.

 Létrehoznak egy ímélcímet: [email protected], amelyre várják a közlekedők fényképes bejelentéseit az idejét múlt vagy hibásan kihelyezett közlekedési táblázatokról – jelentette be Turóczi Bálint rendőr ezredes, rendészeti igazgató a hétfői sajtótájékoztatóján.

A táblákról készült fotókat október 1. és december 1. között várják. A jelzéseket egy szakértői csoport megvizsgálja, és ha megalapozottnak tartják a bejelentést, akkor az adott útszakasz fenntartóját is megkeresik. A rendészeti igazgató azt is elmondta, hogy a nem megalapozott levelekre is válaszolnak.

A sajtótájékoztatón a megye közlekedési helyzetével is foglalkozott a rendészeti igazgató. Megtudtuk, hétfőn tartotta a megyei Baleset-megelőzési Bizottság a féléves értekezletét, amelyen a első félév baleseti helyzetét vetették össze a tavalyi és a 2001-es év hasonló időszakával.

– Bázisévnek azért kétezeregyet választottuk, mert az EU akkor fogadta el a Fehér könyvet, amelyben megfogalmazták: a halálos balesetek számát a felére kell csökkenteni. A személyi sérüléses balesetek száma az idén kétezeregy és kétezernyolchoz képest is csökkent, de éppen a halálos balesetek száma nőtt tavalyhoz képest – mondta az igazgató.

Pozitív változás, hogy tavalyhoz képest majdnem felére csökkent az ittasan okozott balesetek száma: 2008-ban 52, az idén 28 eset volt. A legtöbb balesetet, az idén 101-et, a gyorshajtás okozza.

– Bizottságunknak fontos feladatai vannak a baleset-megelőzésben. Kiemelten kezeljük a fiatalok helyes közlekedésre nevelését. Megszerveztük az általános iskolások közlekedésismereti versenyét, a középiskolások közlekedésismereti vetélkedőjét. Nagy sikere volt a Kerékpáros Iskola Kupának és a Ki a mester két keréken? vetélkedőnek – mondta Turóczi Bálint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!