Kék hírek, bulvár

2009.05.29. 16:31

Kutya buktatta le a 18 éves tolvaj lányt

Térfigyelő-kamera felvételeinek köszönhetően jutottak el a rendőrök egy 18 éves lányhoz, aki kitépte egy nő kezéből tépett ki egy táskát.

kemma.hu

Bálint Gabriellától, a Tatabányai Rendőrkapitányság hivatalvezetőjétől megtudtuk: bűnügyi osztályuk lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen tettesek ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy május 23-án, kora délután Tatabányán, a Gál István lakótelep mögötti vasúti aluljáróban egy 56 éves hölgy kezéből kikapták kézitáskáját, majd a helyszínről elmenekültek. 

A térfigyelő-kamera felvételeinek tanúbizonysága szerint a bűncselekményt egy fiatal, 18 év körüli nő követte el, aki egy hasonló korú férfival éppen kutyát sétáltatott. A nyomozók vélelmezték, hogy a kutyatulajdonos elkövető lakótelepi lakásban lakhat, hiszen kertes házban élő ebeket nem szokás sétára vinni. Az adatgyűjtés tehát a környékbeli lakóházakra koncentrálódott.

A folyamat részeként május 28-án 17 óra körül a tatabányai nyomozók szintén a környéket járták, amikor a Ságvári Endre úton három, gyanúsan viselkedő férfira figyeltek fel. Mindegyiküket igazoltatták és átvizsgálták ruházatukat. Az Ercsiből érkező 39, 35 és 30 éves férfiak nem tudtak hitelt érdemlően beszámolni az egyikük zsebéből előkerülő, nagyobb mennyiségű készpénz eredetéről. Feltételezhető volt, hogy bűncselekményből származik.

A rendőrök a közeli lépcsőház egyik földszinti lakásában élő 86 éves néni személyében meg is találták a sértettet, aki elmondta, hogy nem sokkal az előtt három férfi vízvezeték-szerelés és víznyomás-mérés ürügyén jutott be hozzá és csak távozásuk után észlelte, hogy összegyűjtött pénze hiányzik. A nyomozók további, esetleges sértettek után kutatva folytatták útjukat. Egyikük azonban a közelben felismerte a kamerafelvételen szereplő kutyát. A háziállat póráza egy középkorú hölgy kezében volt, aki a hozzáintézett kérdésre válaszolva elmondta, hogy van egy 18 éves lánya, aki éppen otthon tartózkodik.  Elvezette a nyomozókat hozzá. A fiatal lány először tagadta, hogy bárki táskáját eltulajdonította volna, de később beismerő vallomást tett.

Mindkét ügyben a további eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!