Kék hírek, bulvár

2009.03.26. 15:19

Pénzt, ékszereket, műszaki cikkeket loptak

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 33 éves, egy 22 éves, valamint egy 18 éves tatabányai férfi ellen. Pénzt, ékszereket, műszaki cikkeket vittek magukkal "akcióik" során.

kemma.hu

Bálint Gabriellától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalemberek megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy negyedik, jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó társukkal együtt az elmúlt két hónapban, változó összetételben Tatabánya területén három családi házba is betörtek. Minden esetben az ablaküveget betörve jutottak be mások otthonába, ahonnan jellemzően arany ékszereket, készpénzt és műszaki cikkeket tulajdonítottak el. Az okozott anyagi kár megközelíti a másfél millió forintot, melyből körülbelül 1 millió forintot készpénz formájában zsákmányoltak.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a bűncselekményekből származó ékszerek egy része előkerült. A műszaki cikkeket feltehetően már értékesítették, a készpénzzel azonban – elmondásuk szerint - játék automatákon próbálgatták szerencséjüket, illetve márkás ruhákat vásároltak maguknak. Ez utóbbiak nagy részét a rendőrök ugyancsak lefoglalták.    

A gyanúsítottakat kedden fogták el és vették őrizetbe a tatabányai nyomozók, majd csütörtökön a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte valamennyiüket.

Az ügyben a további eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja. A nyomozás kiterjed arra is, hogy további, hasonló jellegű bűncselekményeket követtek-e el.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!