Kék hírek, bulvár

2009.01.07. 14:54

Elkapták a trükkösöket! - Két nő kezén kattant a bilincs

Aki másnak vermet ás, maga esik bele, tartja a mondás. Két trükkös tolvaj most a valóságban is megtapasztalhatta, mit is jelent ez, ugyanis elkapta őket a rendőrség. A csalók többször hivatkoztak orvosokra, hogy pénzt szedjenek ki idős áldozataikból.

kemma.hu

Két nő ellen indított eljárást a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás vétsége miatt. A gyanúsítottak december 30-án kopogtattak be a 72 éves sértetthez. Azt állították, hogy a néni háziorvosa küldte őket. Egy bioptron lámpát hoznak neki, mely enyhítheti betegségét. Ötvenezer forintot kértek az idős hölgytől és azt ígérték, hogy a lámpát a körzeti orvos asszisztense fogja átadni. A sértett bedőlt a trükkösöknek, kifizette a jutányosnak mondott összeget, a lámpát viszont soha nem kapta meg.

A hölgyek nem először próbálkoztak Tatán. 2008. szeptember 28-án egy 81 éves idős asszonyt károsítottak meg hasonló szöveggel. A néni a templomból tartott hazafelé, mikor az utcán a két nő a nevén szólította és közölte vele, hogy háziorvosa párnákat és takarót küldött neki. Kétszázötvenezer forintot kértek a „gyógyító” csomagért, de a sértettnek nem volt ennyi pénze. Hogy bebizonyítsa, hazaérve elővette azt a borítékot, amiben a pénzét tartotta és azokat a csekkeket, melyeket ebből még be kell fizetnie. A két nő ezt követően kiment a kocsihoz, kivett belőle egy nagyobb nylon zsákot és már vitték volna befelé.

Ekkor az idős néni közölte, hogy szeretné felhívni az orvosát, hogy valóban ő küldte-e a takarót és a párnákat. Az egyik trükkös azonnal a segítségére sietett és tárcsázott, de persze nem a doktor urat hívta fel és amint beleszóltak a telefonba, a kagylót kikapta a hölgy kezéből, felmarkolta a borítékot és társával sietve elhagyta a házat. Az idős néni csak azt követően döbbent rá, hogy bűncselekmény áldozata lett, miután beszélt orvosával és ő elmondta, hogy semmilyen csomagot nem küldött neki.

A gyanúsítottak egyike 50 éves, kb. 161-165 cm magas, normál testalkatú, arca hosszúkás, fogazata hiányos. Haja festett, vörös-fekete csíkkal melírozott. A másik hölgy 26 éves, kb. 161-165 cm magas, erős testalkatú, arca kerek. Haja festett, melírozott.

A Tatai Rendőrkapitányság további sértettek jelentkezését várja. Amennyiben valaki a fenti személyleírás alapján felismeri a gyanúsítottakat, vagy információval rendelkezik olyanokról, akiktől hasonló módon vagy más ürüggyel pénzt csaltak ki, hívja a Tatai Rendőrkapitányságot a 34/586-850 telefonszámon, vagy bejelentés tehető a 107-es illetve 112-es segélyhívók bármelyikén.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!