Kék hírek, bulvár

2008.06.12. 12:55

Öt embert gyanúsítanak az esztergomi polgármester elleni támadással

Négy embert vett őrizetbe a rendőrség az esztergomi polgármestert ért támadással kapcsolatban; a felbujtó, a szervező és az elkövetők is rendőrkézen vannak - írja a stop.hu

stop.hu

Összesen öt embert kerestek a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei az esztergomi polgármestert, Meggyes Tamást ért támadás okán: négy embert elfogtak és őrizetbe vettek, ötödik társukat azonosították, de még keresik.

A nyomozók a teljes elkövetői kört azonosították: a polgármester autóját és épülő házát felgyújtó végrehajtókat, a támadások megszervezőjét, s magát a felbujtót is. A hírügynökség úgy tudja, hogy a felbujtó egy esztergomi építési vállalkozó, aki az önkormányzat egyik rendelete miatt elszenvedett érdeksérelmét kívánta a támadással megtorolni. Mint ismert, április 8-án felgyújtották a polgármester szolgálati autóját, s azzal egy időben épülőfélben lévő házát is.

Mivel a helyszínen jó néhány benzines kannát találtak, az első percektől kezdve egyértelműnek látszott a szándékos gyújtogatás; az ügyben először a megyei rendőrség indított nyomozást, amit időközben az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda vett át. Az elfogott gyanúsítottak részben beismerő vallomást tettek, kihallgatásaik során pedig kiderült az is, hogy igen jól szervezetten hajtották végre a támadást. A rendőrség a már elfogott négy támadó előzetes letartóztatását kezdeményezte.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!