Kék hírek, bulvár

2008.05.23. 10:41

Rendőreink felkészültek a bankrablásra

A Tata és Vidéke Takarékszövetkezet kérésére tartottak próbariasztást. A pénzintézet igazgatója arra volt kíváncsi, hogy riasztás esetén, milyen gyorsan érkeznek a helyszínre a tatabányai rendőrök, míg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői a rendőri intézkedés szakszerűségét elemezték. Mindezt úgy, hogy az akcióban résztvevők mindvégig úgy tudták, hogy valós bűncselekménnyel állnak szemben. Az eredmények és a tapasztalatok megnyugtatók voltak mindkét fél számára.

kemma.hu

Az előre megtervezett történet szerint csütörtökön 10:00 órakor érkezett riasztás a rendőrségre a Tata és Vidéke Takarékszövetkezet tarjáni irodájából. A fiókvezetőtől kapott álinformáció szerint két férfi fegyvernek látszó tárgyal kirabolta a pénzintézetet, majd egy szatyornyi pénzzel a kezükben egy fehér színű autóval elmenekültek a helyszínről.

A riasztásra azonnal intézkedtek a kollégák, a bejelentést követő 16 percen belül a Tatabányai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrpárosa már a tarjáni takarékszövetkezet előtt várta a következő utasítást. Ők ekkor szembesültek azzal, hogy nem éles bevetésről van szó, csupán próbára tették felkészültségüket. Az első dicséretet is ők kapták, mert a lehető leggyorsabban érkeztek a helyszínre és feladatukat szakszerűen látták el.

4 perccel később a bűnügyesek is „befutottak”, szintén az előírt felszerelésben, miközben a Tarjánból kivezető utakon felállított úgynevezett ellenőrző-áteresztő pontoknál már folyamatosan szűrték ki és ellenőrizték a fehér színű gépjárműveket.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Közbiztonsági Igazgatója szerint a próba jól sikerült, megyénk rendőrei bebizonyították, hogy felkészültek egy ilyen jellegű helyzetre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!