Kék hírek, bulvár

2008.05.27. 12:58

Nem vandálok, „csak” tolvajok okoztak százezres kárt a sírkertben

Kedd reggel egy ácsi lakos riasztotta a Komáromi Városi Rendőrkapitányság munkatársait, mert az ácsi római katolikus temetőben néhány sírhelyet feldúlva találtak.

Hajnal Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="330"] A sírfelirattal mit sem törődve tépték ki a tuját a sírkertből (Fotó: H. D.)
[/caption] A rendőrséggel szinte egyidőben érkeztünk a helyszínre, munkatársunk a testülettel közösen járta végig az ácsi temetőt, további nyomok után kutatva. A helyszín bejárása közben több lakos is jelezte a káresetét. A vizsgálódás során kiderült, hogy körülbelül húsz sírhelyről mintegy ötven darab különböző méretű tuját tulajdonítottak el ismeretlen tettesek, de összetört sírköveket nem találtunk.

A növények értéke  egyenként elérheti az ötezer forintot is, az anyagi kárról azonban még nem foglalt állást az illetékes hatóság. Az azonban feltételezhető, hogy a tettes(ek) a sírokat a temető hátsó bejáratából közelíthették meg. A tujákat gyökérzetükkel együtt, földlabdával távolították el, majd összegyűjtve, gépjárművel szállíthatták el a helyszínről. A sírokra hullt földkupacokon, és a temető hátsó bejáratánál is azonos, kisméretű cipő talpnyomait találták a rendőrök.

A bejelentő lakos elmondta: gyakoriak az ilyen esetek Ácson, azt azonban nem tudják, miért nem zárják a temető bejáratait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!