Kék hírek, bulvár

2008.05.05. 11:33

Jaj a motorosoknak! Fokozott ellenőrzések a megyében

A közelmúltban történt motoros balesetekt miatt fokozott közúti ellenőrzésbe kezdenek a rendőrök Komárom-Esztergom megyében.

kemma.hu

A jó idő beköszöntével egyre több motoros, segéd-motorkerékpárral közlekedő jelent meg a közúti közlekedésben. Az elmúlt hetek statisztikája szerint a kétkerekűek számos balesetnek voltak okozói vagy vétlen áldozatai. A május elseje és negyedike közötti hosszú hétvégén 4 baleset is történt, valamennyi súlyos sérüléssel végződött.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló balesetek elkerülése érdekében felhívja mind a motorosok, mind pedig a személygépjárművel, teherautóval közlekedők figyelmét a KRESZ betartására és fokozott óvatosságot kér a közúti forgalomban résztvevőktől. Emellett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a következő hetekben és hónapokban fokozott ellenőrzést tart a szabálytalanul közlekedő motorosok kiszűrésére és a balesetek elkerülésére, a motoros és gépkocsizó járőrök együttes bevetésével.


A már említett balesetek közül mindössze egyet okozott motorkerékpáros. Egy 45 éves budapesti férfi ütközött egy tehergépkocsival. Az eddigi adatok szerint a motoros szabálytalan előzésbe kezdett, majd elvesztette uralmát a jármű felett, áttért a szemközti sávba, ahol elesett és a tehergépkocsi alá szorult. A másik három esetben személygépkocsik okoztak balesetet. Mindhárom esetben azért, mert nem adták meg az elsőbbséget a szabályosan haladó motorosoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!