Kék hírek, bulvár

2007.10.24. 12:06

Biztonsági őrök vigyázzák Tvrtko új könyvét

Címkék#Tvrtko

Pokoljárás címmel lát napvilágot csütörtökön Vujity Tvrtko nyolcadik magyar nyelven megjelenő könyve.

Kovács László

A tv2 Napló című műsorának Pulitzer-emlékdíjas riportere csütörtökön Győrben mutatja be a kötetet, ám aznap, az országban elsőként már Tatabányán kapható lesz.

Mivel Tvrtko könyveiből eddig 750 ezer példányt gördült le a nyomdagépekről, ezért az Alexandra Kiadó úgy kezeli a most megjelenő köteteket, mint a Harry Pottert. Vagyis: biztonsági őrizettel hagyhatja el a debreceni nyomdát, s érkezhet meg a budapesti raktárba, illetve győri bemutató helyszínére. A szerző kérésének megfelelően néhány százat már aznap eljuttatnak Tatabányára.
Azért éppen megyeszékhelyünkre, mert a könyvben helyet kapott a világ legszebb barátságának története.
- Számomra ez a fejezet a legjelentősebb, hiszen Komárom-Esztergom megye történelmének egy részévé is vált. Nevezetesen két nagyszerű sportember, Pánovics Lajos és Jochim Deckarm története. Ismeretes, 1979. március 30-án a Tatabányai Bányász SC – WfL Gummersbach kézilabda KEK-elődöntőn a hazaiak játékosa és Deckarm olyan szerencsétlenül ütközött össze, hogy a németek világbajnok játékosa életveszélyes, súlyos, maradandó sérülést szenvedett. Az egyébként vétlen Pánovics megtanult németül, hogy bocsánatot kérhessen korábbi példaképétől. A hajdani klasszis elképesztő energiákat mozgosítva újjászületett, megbocsátott a volt tatabányai kézilabdázónak, s azóta talán a földkerekségen a legjobb barátok. Úgy érzem, sokaknak erőt adhat ez a történet - mondta Tvrtko.

Este 6-kor kezdődik a győri bemutató

A könyvbemutató csütörtökön 18 órakor kezdődik a győri volt Vörös csillag moziban (Bisinger sétány 6.).

Jachim Deckarm, Vujity Tvrtko, Pánovics Lajos -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!