Nyaralóknak

2017.07.28. 23:54

Hűvös éjszaka után gyors melegedés várható

Címkék#időjárás

Péntek éjszaka fokozatosan csökken a felhőzet, felhősebb tájak főleg délnyugaton és északkeleten fordulhatnak elő. A legalacsonyabb hőmérsékletek 12-17 fok közé csökkennek, de napfelkelte után gyorsan melegedni kezd a levegő hőmérséklete. Az Adrián hűvös éjszaka után meleg nappal következik.

Péntek éjszaka fokozatosan csökken a felhőzet, az ország nagy részén csillagfényes égboltra tekinthetünk fel. Felhősebb tájak főleg délnyugaton és északkeleten fordulhatnak elő, de csapadék esélye minimális. Az északnyugati irányú légmozgás már csak helyenként és időnként élénkül meg, főleg a Dunántúl keleti részén, a Duna vonalában, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb hőmérsékletek 12-17 fok közé csökkennek a hajnali órákra, ám napfelkelte után gyors ütemben emelkedni kezd.

Az Adrián is melegszik az idő, de az éjszaka még hűvös lesz, 14 és 25 fok között változik a hőmérséklet. Szombaton viszont akár 30 foknál is melegebb lehet.

A vizek hőmérséklete:

A Duna a legtöbb helyen 20-21 fokos, Baján 22, Mohácsnál 23 fok a folyó hőmérséklete, a Tisza vize Tiszabecsnél és Szolnoknál 20, Tokajnál és Szegednél viszont 25 fokos.

Lassan melegszik a tavak vize, a Balaton és a Velencei-tó 21 fokos, a Fertő-tó 20, míg a Tisza-tó 24.5 fokos. A Szelidi-tó és a Lupa-tavak vize 21,5 fokos.

Az Adriai-tenger vize Splitnél 28, Pula illetve Dubrovnik térségében pedig 25 fokos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!