Hírek

2017.07.06. 09:23

Több és jobb minőségű hazai húst grillezünk

A magyar vevők grillezéshez egyre inkább a magyar termékeket részesítjük előnyben – közölte tegnap Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) igazgatója tegnap az M1 csatornán. Kiemelte, hogy Magyarországon a grillezés egyre népszerűbb, a gyártók igyekeznek a tudatos fogyasztói igényekhez igazítani a már meglévő termékpalettát.

MW Központi Szerkesztőség

Dinamikusan növekszik a minőségi termékek iránti kereslet, egyre többen vásárolnak előre pácolt húsokat és grillkolbászokat. A keresletet erősíti a Magyar Élelmiszerkönyv módosítása is, aminek értelmében júliustól a felvágottaknak 50 százalék húst kell tartalmazniuk.

A párizsi és a virsli 40 százalékos hústartalma 51 százalékra emelkedik. A grillezéshez a sertés- és baromfihús mellett egyre többször vásárolnak sajtot, zöldséget és halat is. A keresletnövekedés másik mozgatórugója az áfacsökkentés, vagyis hogy a sertés- és a baromfihúst egyaránt 5 százalékos forgalmi adó terheli.

Jövőre már a halak is bekerülhetnek ebbe a csoportba. A garantált jó minőség érdekében érdemes Magyar Termék vagy a Kiváló Minőségű Sertéshús címkével ellátott terméket vásárolni.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!