Hírek

2017.07.05. 09:10

Szinte csak bevándorlók ülnek a stockholmi börtönökben

Címkék#Hírkereső

A friss svédországi statisztikák szerint az erőszakos nemi közösülés bűncselekményét 92 százalékban nem európai hátterű bevándorlók követik el.

EM

Ez az arányszám gyakorlatilag Skandinávia egészére igaz: Dániában például 2015, vagyis az utolsó komolyabb migránshullám megérkezése után a nők elleni bűncselekmények számaránya 163 százalékkal emelkedett.

Norvégiában is emelkedett a bejelentett nemierőszak-bűnesetek száma, az oslói rendőrség által kiadott statisztikák szerint a fővárosban az erőszakos bűncselekmények 100 százalékát külföldiek követték el.

A migránsok nemcsak a svéd nemierőszak-statisztikákat vezetik, Svédországban egyre többször lehet hallani és olvasni a bevándorlóbandák közötti fegyveres leszámolásokról. A stockholmi külvárosokban jelenleg 49 olyan, 94 százalékban migránsokból álló bandát tartanak számon, amelyeknek 500–700 tagja köztörvényes bűncselekményekben lehet vétkes.
A Stockholmban előzetes letartóztatásban lévő 192 bűnöző 40 százaléka külföldön született, míg 82,2 százalékuk helyben született, bevándorló szülők gyermeke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!