Hírek

2017.06.29. 08:21

Ingyenes tankönyv az NJSZT-től

Címkék#Hírkereső

Mindenki számára ingyenesen elérhető, az IT-biztonsági alapismereteket átfogóan ismertető könyvet tesz hozzáférhetővé elektronikus formában a Neumann János Számítógép-tudományi­ Társaság (NJSZT).

MW Központi Szerkesztőség

A digitalizáció korában az élet valamennyi területén találkozunk az infokommunikációs eszközök és azok biztonságos használatának követelményével. Ennek tudatában az NJSZT – a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel együttműködve – az IT-biztonsági alapismereteket átfogóan ismertető könyvet tesz hozzáférhetővé elektronikus formában.


Az IT-biztonság közérthe­tően­ című írás az egyre gyakrabban előforduló és megfelelő gondossággal elkerülhető problémákat, valamint az ezekkel összefüggő kérdéseket foglalja össze, például:­ ­rosszindulatú szoftverek, e-mail-­fenyegetettségek, kártékony programok és botnetek, mobileszközök fenyegetettségei, zsarolóvírusok (ransomware), hozzáférés-védelem, wifieszköz biztonsági beállításai. A kiadvány célja, hogy mindenki előre áttekinthesse a veszélyeket és ne kelljen a nem várt események bekövetkezése után tájékozódnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!