Hírek

2017.05.08. 08:13

Videókkal is segít a NAV az szja-bevallásban

Címkék#Hírkereső

Van-e még mód az szja-bevallás korrigálására? – érdeklődött több olvasónk.

MW Központi Szerkesztőség

Kis Péter András, az adóhivatal (NAV) szakmai szóvivője válaszol: Még mindig nem késő megnyitni a NAV új, internetes e-szja felületét, hogy átnézzék, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük.

A tervezetet ellenőrizni a legegyszerűbben az ügyfélkapus jelszóval, a Nav.gov.hu oldalról elérhető új felületen lehet, de ügyfélkaput nyitni sem késő még. Akik esetleg elakadnak a tervezet jóváhagyásában, netán kiegészítésében vagy a felajánlásban, azoknak segítenek a NAV újfajta szolgáltatásai, a rövid tájékoztató videók, amelyek a YouTube-on találhatók meg.

Az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok már március közepe óta elérik a NAV által készített adóbevallási tervezetet. Sőt, az iratot már azoknak is kézbesítették, akik március 16-ig kérték a postázását.

Aki egyetért a tervezettel, annak nincs további teendője, a dokumentumot nem kell visszaküldeni a NAV-nak, és nem kell az ügyfélszolgálatokra sem bevinni, ugyanis az automatikusan hivatalos adóbevallássá válik május 22-e után. Akik megkapták a tervezetet papíron, és vitatják a feltüntetett adatokat, azok május 22-ig a 16SZJA nyomtatvány kitöltésével tudják bevallásukat teljesíteni.

Ha élni kívánnak a lehetőséggel, nem kell megvárni a május 22-i határidőt az 1+1 százalékos felajánlással, amit egyszerűen az új felületen keresztül is be lehet nyújtani, akár a bevallástól függetlenül is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!