Hírek

2017.05.25. 22:57

Vidékieket sértegető fővárosi politikusok

„Sötét és vidékies várost akarnak csinálni egy budapesti belső kerületből, ahol több tízezer fiatal él és dolgozik” – írta közleményében Baranyi Krisztina, a Juhász Péter vezette Együtt párt szóvivője.

MW

A vidékieket sértegető politikus azokra a hírekre reagált, melyek szerint megszűnhet az egyik fővárosi szórakozóhely. Közleményét Ferencváros fideszes városvezetésének címezte. Mint ahogy megfogalmazta: mára megszűnt a „pezsgő zenei élet”, „provinciális, középszerű események, álcivil szervezetek kapnak csak támogatást a kerületi vezetéstől”.

Baranyi Krisztina, az Együtt korrupcióügyi szóvivője is egyben. A PestiSrácok.hu nemrég számolt be arról, hogy „kifelejtett” a vagyonnyilatkozatából egy 40 millió forintért vett XX. kerületi ingatlant. A politikus azzal védekezett, hogy törvényesen járt el, a megkérdezett jogászok szerint viszont nem.

Nem ez az első, vidékieket sértegető megnyilvánulás mostanában. Az olimpiai pályázatot aláírásokkal ellehetetlenítő Momentum Mozgalom elnökségi tagja, Mécs János egy korábbi, helyesírási hibáktól hemzsegő írásában rögzítette: „istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.”

Az egyetemi hallgatói élményeit így folytatja: „ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra és már messziről lehet hallani ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van b….va, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát se hallja”. Mécs János utólag úgy reagált: korábbi írása „csupán egy karakterparódia”.

MW -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!