Hírek

2017.05.24. 08:20

Tállai András: 430 ezren fogadták el a bevallásukat

Címkék#Hírkereső

Jól vizsgázott az e-szja-felület, mert összesen 1,7 millió­an­ keresték fel, mintegy 600 ezren küldték el az új rendszert felhasználva a bevallásukat.

MW Központi Szerkesztőség

Közülük 430 ezren változtatás nélkül elfogadták az ott látott adatokkal abevallásukat – többek között ezeket az adatokat jelezte Tállai András NAV-elnök a bevallási határidő másnapján.

Tállai szerint az e-szja-felületen keresztül az utolsó napon 40 ezren küldték meg a bevallásukat, illetve mintegy 160 ezren módosították, egészítették ki azt.


A NAV idén először készítette el kérés nélkül mintegy 3,8 millió magánszemély adóbevallási tervezetét, amelyek jelentős többsége mától hivatalos bevallásnak minősül.

Az NGM államtitkára tájékoztatott arról is, hogy aki nem nyilatkozott időben munkáltatójának a családi vagy az első házas kedvezményről, az csak úgy kapja meg a neki járó kedvezmény összegét, ha önellenőrzést nyújt be.

Továbbra is a magánszemély felelőssége, hogy jövedelméről precíz bevallás készüljön, abból ne hiányozzék semmi, ezért annak, aki például ingatlan-bérbeadásból szerzett jövedelmet, és nem módosította a tervezetét, mihamarabb érdemes elkészíteni az önellenőrzést

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!