Hírek

2017.05.29. 09:25

Nagyszülő is jelentkezhet táborozni unokáival

Címkék#Hírkereső

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-táborokon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-táborokra – jelentette be tegnap a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár gyereknapon, a Családok Budapesti Világtalálkozójának zárórendezvényén.

MW Központi Szerkesztőség

Novák Katalin elmondta, a nagyszülők és az unokák pályázat keretében tölthetnek együtt egy hetet az Erzsébet-program keretein belül. A másik lehetőség az egyszülős családokat célozza,  az is pályázhat, aki egyedül neveli gyermekét vagy gyermekeit, és a kétgyermekes családok is jelentkezhetnek a programba. Mindhárom esetben vasárnaptól lehet beadni a jelentkezéseket.


A turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködve meghirdetik a családbarát turizmust. A kormány azt akarja elérni, hogy minden vendéglátóhelyen, szállodában legyenek tekintettel a kisgyermekkel vagy nagyszülőkkel érkezőkre. - tette hozzá az államtitkár, aki hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy jövőre a turizmus is valóban családbarát legyen.

„Magyarország a GDP-arányos családtámogatás alapján az OECD-országok élvonalába tartozik” – hangoztatta Novák a közrádióban. Az OECD-országok átlagos GDP-jük 2,5 százalékát fordítják családtámogatásra, Magyarország annak mintegy 5 százalékát.

A Családok XI. világkongresszusán zárónyilatkozatot fogadtak el, amely szerint a család természetes és alapvető egysége a társadalomnak, része a teremtett világnak.

A természetes család a házasság kötelékével kezdődik, amely egy férfi és egy nő életre szóló szövetsége annak érdekében, hogy gyerekeik szülessenek. A család minden politikai párt felett áll, ezért megérdemli minden kormány védelmét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!