Hírek

2017.05.10. 08:51

Macedónia számít Magyarországra

Címkék#Hírkereső

„Meg kell akadályozni, hogy az illegális bevándorlók Európába jussanak” – nyilatkozta az M1 csatornának Macedónia külügyminisztere.

MW Központi Szerkesztőség

Nikola Poposki Budapesten nézte meg a női kézilabda BL-döntőt, ez alkalommal adott exkluzív interjút. Kijelentette: Macedóniában véget kell vetni a zűrzavarnak és az erőszaknak, az országnak stabil kormányra van szüksége, amely képes békét teremteni, és zárva tartani a macedón–görög határt az illegális bevándorlók előtt. Poposki hangsúlyozta, Macedónia és Magyarország már az első menekültáradat idején egyetértett abban, hogy a határokat ellenőrizni kell, továbbra is számít Magyarország támogatására
a migráció elleni harcban.

A külügyminiszter szerint a Soros György által működtetett civil szervezetek veszélyesek, mert csak saját érdekeiket képviselik, és félő, hogy a szociáldemokraták támogatásával újranyithatják a görög–macedón határt a migránsok előtt. Úgy véli, egy fejlődő demokráciának szüksége van ezekre
a szervezetekre, de csak akkor, ha nincs túlzott befolyásuk
a politikára, és nem egy kézben összpontosulnak.


Macedóniában a decemberi választásokon a jobboldali demokrata párt és a szociáldemokrata párt szinte ugyanannyi szavazatot kapott. A szociáldemokraták a kisebbségi albán pártokkal koalícióra lépve akartak többségi kormányt alakítani, de a macedón elnök nem hajlandó kormányalakítási megbízást adni a szociál­demokraták jelöltjének. A szocdemeket azzal is vádolják, hogy túlzottan a Soros György által támogatott civil szervezetek befolyása alatt állnak. Két hete tüntetők rohamozták meg a macedón parlamentet, s képviselőket bántalmaztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!