Hírek

2017.05.05. 08:50

Hálás köszönet a tűzoltóknak

Címkék#Hírkereső

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából köszönetét fejezte ki a kormány a hivatásos és az önkéntes tűzoltóknak.

MW Központi Szerkesztőség

A közel 12 ezer hivatásos és 18 ezer önkéntes lánglovagnak egy kormányzati hirdetésben is köszönetet mondanak azért, hogy életük kockáztatásával védik az emberek életét és vagyontárgyait.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott tegnap arról beszélt, hogy 2010-hez képest a tűzoltóság létszámban, eszközállományban és szervezetileg is sokat erősödött. Kiemelte az anyagi biztonságot és megbecsülést, amit a rendészeti életpályamodell jelent, s jelezte, hogy a három év alatt átlagosan 50 százalékos béremelést ígérő programban a béremelések mértéke most 35 százaléknál tart.

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen elindult a hivatásos katasztrófavédelmi szervek tiszti állományának szakmai képzése is.

A jövő évi költségvetési tervezetben 100 millió forinttal nőtt az önkéntes tűzoltó-egyesületek támogatása, amely így már több mint 700 millió forint lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!