Hírek

2017.05.25. 08:30

Egyre gyakoribb a félmilliós cafeteria

Címkék#Hírkereső

A cafeteriaszolgáltatások kínálati oldalán továbbra is első a SZÉP-kártya az önkéntes pénztári hozzájárulás, az Erzsébet-utalvány és a készpénz-cafeteria előtt. Ha a dolgozók választását nézzük, a készpénz megelőzi a pénztári juttatásokat – mondta Fata László cafeteria-szakértő a Világgazdaságnak.

MW Központi Szerkesztőség

Az idén tovább nőtt az Erzsébet-utalványt választók száma – a munkavállalók 71 százaléka választja ezt a juttatási formát. Utóbbi egyébként még a szakembereket is meglepte, mert arra számítottak, hogy 2017-ben többen keresik majd helyette a készpénz-cafeteriát, hiszen ma már a többi cafeteriaelemmel együtt az Erzsébet-utalvány is kikerült a kedvezményes adóteherrel nyújtható szolgáltatások közül – ebben a körben már csak a SZÉP-kártya van –, így most 43,66 százalékos adóteher mellett adható.


A második leggyakoribb fix juttatás a mobiltelefon-költségtérítés (39 százalék), ezt a SZÉP-kártya vendéglátás alszámlája, majd a munkabérelőleg és a cégautó követi – mondta el Fata László.


Ha a juttatások összegét nézzük, a cafeteriát adó cégek 85 százaléka 150 és 400 ezer forint közötti keretet biztosít dolgozóinak.


Az 500 ezer forintnál nagyobb juttatások is gyorsan bővülnek: míg 2013-ban még csak a cégek 4, 2014-ben 6, addig 2016-ban már 9 százaléka, idén pedig már minden tizedik munkáltató ad évi félmilliót meghaladó cafeteriát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!