Hírek

2017.05.18. 22:36

Beindult a közúti kommandó

Néhány hete kezdte meg működését a fejlesztési tárca szervezetén belül létrejött közúti ellenőrzési munkacsoport, de már csaknem 30 millió forint bírságot szabott ki.

MW

A 10-20 ezres büntetési tételek a gyakoriak, de akár 800 ezer forintos is lehet a bírság – mondta a VG-nek Somogyi Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkára. A csoport jegyzőkönyv alapján közigazgatási határozat nélkül is bírságolhat. Idővel az ellenőröknél lévő POS automata segítségével a helyszínen is kiegyenlíthető lesz a bírság.

2015-ben Wáberer György MKFE-elnök javaslatára született meg az a kormányhatározat, amely a jogosulatlan közúti fuvarozókat kiszűrő csoport felállítását rendelte el. 1300 fő lesz a létszám; ma hatvanan vannak, de a nyárra teljes lesz a létszám. A külföldi fuvarosok mellett a hazaiakat és személyszállítókat is ellenőrzik majd, ezzel is fehérítve a fuvarozópiacot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!