Hírek

2017.05.08. 08:05

42 ezer család kapott csokot

Címkék#Hírkereső

Már 42 ezer család igényelt otthonteremtési támogatást a program indulása óta. Az igénylések összege meghaladja a 108 milliárd forintot – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

MW Központi Szerkesztőség

Novák Katalin, az Emmi államtitkára pedig közölte, jövőre a kormány 226 milliárd forintot fog otthonteremtési támogatásra fordítani. A csokot 2015. július 1-jén vezették be a korábbi szocpol helyett, az indulás óta pedig kétszeresére, 82 százalékkal nőtt a programra fordított összeg.

Az otthonteremtés célja a gazdaság élénkítése mellett a gyermekvállalás és a családalapítás támogatása. Felmérések szerint a program működik, hiszen húsz éve nem volt ilyen magas a gyermekvállalási kedv, mint most.

Dömötör Csaba államtitkár a csok járulékos hatásai közé sorolta még, hogy a gazdasági növekedésnek köszönhetően 14–16 ezer új munkahely jöhet létre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!