Hírek

2017.04.10. 09:45

Veronai tragédia: még a sztrádát is vizsgálták

Címkék#Hírkereső

Az olasz államügyész megállapította, a veronai sztráda megfelel a szabályoknak, így kizárták a konstrukciós hiba lehetőségét a magyar busz januári tragédiájának vizsgálata során.

MW Központi Szerkesztőség

Ugyanakkor az olaszok a buszsofőr és felesége kihallgatását kérik a magyar hatóságoktól a sofőr alvászavarával összefüggésben. Tizennyolcan vesztették életüket a január 20-i balesetben. Többen arra is gyanakodtak, hogy útvezetési, karbantartási vagy szalagkorláthibák okolhatók a tragédiáért.

Az A4-es autópálya-kezelő vezetőit képviselő ügyvéd egy helyi lapnak azt mondta: a veronai államügyészség szerint a sofőr szinte ájulásszerű elalvása miatt csapódhatott a busz a szalagkorlátnak. A Bors idézi, az olasz ügyészség azt kérte a magyaroktól, hogy a sofőr alvási apnoe szindrómájáról hallgassák ki V. János feleségét, majd magát a buszvezetőt is.

A Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg több ember halálát okozó közúti veszélyeztetés miatt vizsgálódik ismeretlen tettes ellen. Az iroda feladata lesz majd a két ember kihallgatása, az eredményről pedig nemzetközi jogsegély keretében tájékoztatják az olasz felet. Nem kizárt, hogy akár
a buszt biztosító cég vezetője is gyanúsított lehet, hiszen tudott a sofőr betegségéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!