Hírek

2017.04.13. 09:25

Szó sem lehet kvótáról, a határzár feloldásáról

Címkék#Hírkereső

Orbán Viktor kormányfő várhatóan részt vesz az Európai Parlament hó végi plenáris ülésén Brüsszelben, hogy reagáljon a magyar kormányt ért bírálatokra – jelentette be Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

MW Központi Szerkesztőség

Elmondta, a tapasztalat azt mutatja, hogy a magyar hatóságok a nézetkülönbségek ellenére is mindig készek a párbeszédre, nem úgy, mint Varsó, amely elutasítja a dialógust a jogállamiságot illetően. A bizottság átfogó vizsgálattal képet szeretne kapni arról, hogy Orbán Viktor milyen irányba kormányozza Magyarországot. Szerinte megoldást tudnak találni a vitás kérdésekre.

Ha nem, akkor jöhet az EU bírósága. Dimitrisz Avramopulosz migrációs biztos pedig azt mondta, ideje, hogy az EU-tagállamok teljesítsék az áttelepítésre tett kötelezettségvállalásaikat.

Kovács Zoltán kormányszóvivő gyorsan reagált: kiemelte, Brüsszel a bevándorlás miatt támad, az Európai Bizottság megpróbálja nyomás alá helyezni  Magyarországot, „kikényszeríteni” a kötelező kvóta elfogadását és a határzár felszámolását. Magyarország készen áll a tárgyalásokra, de a migráció kérdésében kialakított álláspontjából nem enged – jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!