Hírek

2017.04.06. 07:49

Megtartó kultúrkör a kereszténység

Címkék#Hírkereső

Európában csökken a keresztény iskolák száma. A tendenciát Magyarország állította meg-

MW Központi Szerkesztőség

Hazánkban 110 ezer gyermek jár katolikus óvodába vagy iskolába, közülük mintegy 4500 a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében – mondta tegnap Soltész Miklós államtitkár Nyíregyházán.

Az egyházmegyéhez tartozó Szent Imre katolikus óvoda új épületrészének alapkőletételén felidézte: 1990 előtt hazánkban csupán nyolc katolikus iskola volt, 2500 diákkal. Kiemelte: az egyházi óvodák, iskolák senki ellen nem irányulnak, erősítik és építik a nemzetet, a közösséget.

„Azért tartjuk ezt fontosnak, mert hihetetlen nyomás nehezedik Európára és a világra. Látjuk, mi jön keletről; egy másik vallás, amit tisztelünk és a helyén kezelünk, de mi azt szeretnénk, ha megmaradnánk a kétezer éves keresztény kultúrkörünkben és kereszténységünkben”.

Mindez azért tart Európába, mert elvesztek az értékek, az emberek nem találják a helyüket az életben. A kapaszkodót a keresztény óvodák és iskolák adják meg – mondta az államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!