Hírek

2017.04.21. 22:31

Látni kell a migránsokat segítő civilek finanszírozóit

Címkék#Hírkereső

A Fidesz szerint látni kell, hogy a migránsszervezeteket hogyan pénzelik külföldről.

MW Központi Szerkesztőség

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója arra reagált, hogy több civil szervezet, köztük az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság, a Transparency International Magyarország és a TASZ képviselői azt mondták, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat csak a megbélyegzésükre jó, alkotmányellenes, ezért azt vissza kellene vonni.

„A magyar embereknek látniuk kell, hogy ezeket a migránsszervezeteket hogyan pénzelik külföldről” – írta Hidvéghi, hozzátéve, erről szól az amerikai mintára készült, külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló kormánypárti törvény­javaslat.

Ennek értelmében a szervezeteknek be kell jelenteniük a bíróságnak, ha a külföldről több mint 7,2 millió forint támogatást kapnak. Azt írta, „Soros György milliárdokat költ arra, hogy migránsokkal árassza el Európát, és ezt az olyan migránspárti szervezeteken keresztül teszi, amelyek minden eszközt és témát felhasználnak arra, hogy nyomást gyakoroljanak hazánkra azért, hogy beengedjük a migránsokat, bontsuk le a határzárat és fogadjuk el a betelepítési kvótát”.

„A Soros-szervezetek nyilvánvalóan nem akarják, hogy a magyar emberek lássák a pénzügyi hátterüket, ezért inkább hazug dezinformációs kampányt folytatnak most is.” – tette hozzá Hidvéghi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!