Hírek

2017.04.15. 00:34

Kulisszatitkok a vikingek történelméből

Megjelent a Határtalan Régészet című magazin legújabb száma, amely célul tűzte ki, hogy színes, izgalmas formában mutasson be régészeti szenzációkat a téma iránt érdeklődő olvasóknak.

T. O.

A magazin legújabb számában ezúttal a vikingek kerülnek terítékre. Többek mellett fény derül arra, hogy bő ezer évvel ezelőtt csapataik hogyan kalandoztak az Atlanti-óceán hullámain és miként hódítottak a távoli vidékeken. Olvasás közben nemcsak földrajzi értelemben vett kalandozáson vehetünk részt olyan régiókon át, mint a mai Svédország, Norvégia, Oroszország, Ukrajna területe, de sok mindent megtudhatunk a vikingek mitológiai istenségeiről és hétköznapjaikról.

Olyan fontos kérdésre is választ kaphatunk, hogy a harcedzett férfiak miért temetkeztek több mint 20 méter hosszúságú hajókba, kik voltak az úgynevezett viking testőrség tagjai, miért használtak napköveket, napiránytűt. Érdekes részletekre, kulisszatitkokra is fény derül: megismerhetjük az első viking városokat, kedvenc társasjátékukat, jellegzetes fegyvereiket. Font Márta vezető cikke emellett arra is keresi a választ, hogy a vikingek és a magyarok kapcsolatba kerülhettek–e a 9–10. század derekán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!