Hírek

2017.04.20. 08:57

Az Alstom ügyében nincs elévülési idő

Címkék#Hírkereső

Nem fenyeget az Alstom-ügy büntetőjogi elévülése, mert vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetésért akár 10 év börtön is kiszabható, és ugyanennyi az elévülés ideje is – tudta meg a Magyar Idők Cservák Csabától.

MW Központi Szerkesztőség

Az alkotmányjogász hozzátette: a hivatalos személy által elkövetett bűncselekmény büntetési tétele magasabb a magánszemélyénél, de az ítéletben nagy szerepe van a bírói mérlegelésnek is. A magyar büntetőjogban nincs abszolút elévülési idő. Az elévülést félbeszakítják bizonyos eljárások, s ezzel az elévülés számlálása újrakezdődik.

A lap felidézte: az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF a 4-es metróról készült jelentésében nevesített Medgyessy Péter volt szocia­lista miniszterelnök a metrókocsi-beszerzések idején – 2004 októbere és 2008. május 31. között – Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök felkérésére utazó nagykövetként működött, 44 országot keresett fel, több tízmillió
forint költséget számolt el.

Augusztus 3-áig meghosszabbította a nyomozást a főügyészség. A két gyanúsítottat egyelőre nem nevezték meg, egy harmadikkal szemben viszont nemzetközi elfogató­parancsot bocsátottak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!