Hírek

2017.04.15. 00:09

A szünetben is jár ebéd a srácoknak

Mind a négy iskolai szünetben, köztük a csütörtöktől kezdődött tavasziban is kapnak meleg ételt a hátrányos helyzetű családok gyerekei – közölte az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága az MTI-vel.

MW​

A kormány 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről, az önkormányzatoknak 2016. január 1-jétől kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről. A kormány idén 6,67 milliárd forintot különített el erre, az összeg közel háromszorosa annak, mint, amit 2010-ben étkezési támogatásra fordítottak.

Mindeközben nagy figyelmet fordítanak az étel minőségére is, ezért az egy adagra jutó korábbi, 370 forintos támogatás összegét már tavaly 570 forintra emelték. Az ingyenes szünidei étkeztetés lehetőségéről a jegyzők írásban tájékoztatják az érintett családokat. A kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat ad segítséget a szülőknek.

A minisztériumi támogatásnak köszönhetően 208 ezer gyermek jut napi egyszeri étkezéshez az iskolai szünetekben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!