Hírek

2017.04.28. 20:01

A diszkópápa Vizoviczki hét év börtönt kapott

Címkék#Hírkereső

Hét év börtönre ítélte Vizoviczki Lászlót vendéglátóipari tevékenységgel összefüggő költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú döntésével.

MW Központi Szerkesztőség

A vád szerint Vizoviczki egy belvárosi éttermeket és a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyeket működtető cégcsoportban volt érdekelt, ahol a bevételeket 33 megvádolt társa segítségével eltitkolta az adóhatóság elől 2010 és 2012 között. Módszerük lényege az volt, hogy a bevétel egy részét nem ütötték be a pénztárgépbe. A Vizoviczki László és számos magas beosztású rendőrtiszt ellen korrupciós cselekmények vádjával folyó eljárás pedig egy másik bíróságon zajlik.

Még a hétfői tárgyaláson az utolsó szó jogán Vizoviczki egész napos felszólalásban érvelt amellett, hogy ő nem bűnös, a vádirat pedig valótlan és koncepciós. Azt is mondta, az ügyészség elévült adóügyi szabálytalanságokkal és „kitalált mesékkel” próbálja megtéveszteni a bíróságot, de a vádirat legfeljebb csak a média megtévesztésére lehet alkalmas.

A 2014 őszén kezdődött perben néhány héttel ezelőtt az ügyész vádbeszédben letöltendő szabadságvesztést kért a 34 vádlott többségére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!