Hírek

2015.11.03. 14:05

Bomba is okozhatta az orosz gép pusztulását?

Továbbra sem tudni, mi okozhatta a Kogalimavia orosz légitársaság repülőgépének szombati katasztrófáját. Szakértők nem zárják ki a bombamerénylet lehetőségét, miközben újabb értesülés utal arra, hogy egy ideje műszaki gondok voltak a fedélzetén 224 emberrel megsemmisült Airbus 321-essel.

nol.hu

A Sínai-félsziget fölött szombaton szerencsétlenül járt orosz utasszállító repülőgép személyzete nem sokkal a katasztrófa előtt nem tudott semmilyen műszaki problémáról, a pilóták az ilyenkor szokásos kommunikációt folytatták a légi irányítással – írja az Interfax értesüléseire hivatkozva a nol.hu.

Az orosz hírügynökség forrása ugyanakkor azt is közölte, hogy a hangfelvételek tanúsága szerint mielőtt a gép eltűnt volna a radarképernyőkről, „a normális repülésre nem jellemző zajt” lehetett hallani a fedélzeten. Arról azonban nem szól a jelentés, hogy milyen jellegű zajról van szó. Csak azt állapítja meg, hogy a rendellenesség valószínűleg váratlanul lépett fel, a pilóták még vészjelzést sem tudtak leadni.

A hír alighanem tovább gerjeszti a katasztrófa okaival kapcsolatos találgatásokat.

A teljes cikk a nol.hu-n olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!