Hírek

2015.08.06. 10:22

Több utast szállítottak Európa legnagyobb légitársaságai

Több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont légitársaságai júliusban az előző év azonos időszakához képest.

MTI

A legnagyobb mértékben, 11 százalékkal az ír Ryanair növelte forgalmát, a tavaly júliusi 9,1 millió után 11 százalékkal 10,1 millióra növelte utasaik számát, a járatok töltöttsége pedig 4 százalékponttal 95 százalékra javult. A társaság történetében ez volt az első hónap, amikor átlépte a 10 milliós utasszámot és töltöttségi mutatója sem volt soha ilyen magas.

Az angol easyJet az év hetedik hónapjában 7 millió utast szállított, szemben a tavaly júliusi 6,4 millióval, ez 9,4 százalékos javulásnak felel meg. A cég Airbusainak átlagos töltöttsége 1,2 százalékponttal 94,3 százalékra javult.

A Norwegian Air Shuttle szintén rekordméretű utasforgalomról számolt be: 2,7 millióan repültek a cég járatain júliusban, ez 8 százalékkal magasabb a 2014 júliusi szinthez képest. A norvég diszkont társaságnak is sikerült a kihasználtságot javítani, a légicég piros-fehér Boeingjei átlagosan 93,8 százalékos töltöttséggel üzemeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!