Hírek

2013.03.21. 09:18

Magyar járatokat is érint a sztrájk

Figyelmeztető sztrájk kezdődött csütörtök hajnalban a Lufthansa német légitársaságnál, a munkabeszüntetés miatt budapesti járatokat is töröltek.

BAMA

A legnagyobb német légitársaság négy Budapestre tartó és négy Budapestről induló járatát törölte a csütörtöki menetrendből - közölte az MTI. A sztrájk elsősorban a frankfurti, a berlini, a hamburgi és a berlini Tegel repülőtéren akadályozza a forgalmat. Az interkontinentális járatok rendben elindulnak, de a belföldi és európai Lufthansa-járatok jelentős része kimarad a munkabeszüntetés miatt.

Reggelig összesen 700 járatot töröltek. A munkabeszüntetés várhatóan 12 óráig tart, de a közlekedés rendje várhatóan csak késő délután áll helyre. A Lufthansa mintegy 33 ezer dolgozójának egyik érdekképviseleti szervezete, a ver.di 5,2 százalékos béremelést követel az alkalmazottaknak a következő két évre, a munkáltató viszont azt javasolja, hogy a béreket fagyasszák be 2015 januárjáig, a heti munkaidőt pedig hosszabbítsák meg egy órával, hogy elkerülhető legyen a leépítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!