Hírek

2012.12.30. 18:29

Tarantino új filmjének Rómában lesz az európai premierje

A Római Filmfesztivál mégis szerepet kap Quentin Tarantino Django elszabadul című új westernje bemutatásában: a novemberben zárult filmmustra egy januári külön rendezvénye keretében európai bemutatót szervez a filmnek és életművéért a rendezőt is kitünteti.

BAMA

Marco Müller betartotta a szavát: a Római Filmfesztivál igazgatója már jóval a filmmustra előtt sejtetni engedte, hogy szerepet vállal a Tarantino-film bemutatásában - emlékeztetett a The Hollywood Reporter online kiadása. A film utómunkái azonban nem készültek el időben, így a november 17-én befejeződött fesztiválon nem lehetett levetíteni. A fesztiváligazgató, aki először vezette a római filmes seregszemlét azonban egy külön rendezvénnyel gondoskodik az elmaradt premier pótlásáról. 

A Django elszabadul Észak-Amerikában december 25-én debütált a mozikban, a január 4-i római díszbemutató viszont a film európai premierje lesz. Tarantino a fesztivál szervezte gálán életműdíjat vehet át. A kitüntetést Ennio Morricone ötszörös Oscar-díjas zeneszerző nyújtja majd át az amerikai filmesnek. 

A rendező, aki magát a spagettiwestern nagy rajongójának vallja korábban elárulta, hogy új filmjét Sergio Corbucci 1966-os Django című alkotása ihlette. Franco Nero, aki a 46 évvel ezelőtti produkcióban a főszerepet alakította, Tarantino munkájában is kapott egy kis szerepet.

A magyar filmszínházak január 17-től játsszák a filmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!