Hírek

2012.09.06. 09:55

Túl a csúcson a parlagfű pollenszórása

Egyes térségekben az elmúlt héten tetőzött a parlagfű pollenszórása, de az ország nagyobb részén javult a helyzet.

mti

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) aerobiológiai monitorozási hálózatának adatai szerint a parlagfű pollenszórása a megelőző heti csúcs után országosan valamelyest visszaesett. A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer (PPRR) legfrissebb térképe szerint az ország északkeleti csücskében és Békéscsaba környékén jelenleg sötét bordó, a hatfokozatú skálán negyedik szintű riasztás van érvényben. 



A nyugati országrészben (leszámítva Győr térségét), valamint Komárom-Esztergom megye területén és ezzel egybefüggően, a Duna vonalát átlépve az Északi-középhegység vonulatai mentén, egészen a Bükkig a piros, azaz a második riasztási fokozat van érvényben. A Bükk térségében és Eger környékén a parlagfű pollenkoncentrációja közepes szintre esett vissza, így azokon a területeken már csak figyelmeztetés van érvényben.

A parlagfűre érzékenyek számára a jelenlegi pollenmennyiség is komoly allergiás tüneteket okozhat, ezért rendszeresen ajánlatos szedniük a gyógyszereiket.
   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!