Hírek

2012.09.07. 13:31

Lemondott a Jobbik-elnökség Hódmezővásárhelyen

Lemondott a Jobbik hódmezővásárhelyi elnöksége, valamint az ellenzéki pártnak a városi közgyűlésbe delegált egyik képviselője, Nagy-György Anna - közölte Dombi-Kiss László leköszönő elnök pénteken.

mti

A politikus elmondta, lemondása hátterében az elnökségen belül - közte és a párt a szeptember 2-i időközi polgármester-választáson induló jelöltje, Kovács Sándor között - kialakult személyes konfliktus áll. Dombi-Kiss László közölte, úgy tartották tisztességesnek, hogy néhány héttel előre hozzák az egyébként októberben esedékes tisztújítást.


   
A leköszönő elnök tudatta, a Jobbik helyi szervezetében alelnöki posztot betöltő Nagy-György Anna önkormányzati képviselői tisztségéről való lemondása nincs kapcsolatban az elnökségen belüli vitával. A képviselő több hónapja tervezte ezt a lépést, mert a jövőben csángó-magyar gyerekeket fog tanítani Moldvában.
   
A Jobbik a jogszabályoknak megfelelően harminc napon belül dönt arról, kit delegál a hódmezővásárhelyi közgyűlésbe.

A vasárnap tartott hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást 33,06 százalékos részvétel mellett Almási István nyerte. A Fidesz-KDNP jelöltjét a voksolók 52,31 százaléka támogatta. Kis Andrea, az MSZP jelölte 22,72 százalékot, a jobbikos Kovács Sándor 14,1 százalékot, a függetlenként induló Nagy László 10,95 százalékot kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!