Hírek

2012.09.13. 06:28

Két romboló a líbiai partoknál a szerdai merénylet miatt

Két rombolót vezényelt a líbiai partok közelébe az Egyesült Államok haditengerészete, miután az amerikai nagykövet és három munkatársa életét vesztette Bengáziban az amerikai konzulátus elleni támadásban.

MTI

A két rombolót "csak elővigyázatossági okokból" küldik a közel-keleti ország partjainak közelébe - jelentette ki helyi idő szerdán egy névtelenül nyilatkozó, vezető beosztású amerikai hivatalos személy.

Líbiába egyúttal 50 tengerészgyalogos érkezett az ott dolgozó amerikaiak védelmére. Az amerikai külügyminisztérium tájékoztatása szerint a Bengáziban működő konzulátus dolgozóit chartergépekkel Tripoliba szállították át, ahonnan Németországba vezet tovább az útjuk. Köztük vannak a kelet-líbiai városban végrehajtott támadás amerikai sebesültjei, akiknek száma egyes hivatalos források szerint három, mások szerint négy-öt lehet.

A Tripoliban működő amerikai nagykövetség létszámát a minimálisra csökkentették. Barack Obama elnök szerdán elrendelte az összes amerikai külképviselet védelmének megerősítését. A külügyminisztérium figyelmeztette az amerikai állampolgárokat, hogy ne utazzanak Líbiába, mert nem zárhatók ki további támadások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!