Hírek

2012.09.12. 13:37

Játékpisztoly miatt ürítették ki a BME-t

Egy filmforgatás miatt Luke Skywalkernek öltözött hallgató játékpisztolya miatt a TEK kommandósai kiürítették a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet.

MTI

Az épület kiürítése rendben zajlott, de már mindenki visszatérhetett az egyetemre - mondta Hornyánszky Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vegyészmérnöki kara dékáni hivatalának vezetője szerda kora délután az MTI-nek.

Egy második évfolyamos hallgató volt az a férfi, akit biokémia előadás közben vittek el a kommandósok, mert fürdőköpenyben ült be órára, és asztalára egy fegyvert tett ki - mondta Pokol György, a BME vegyészmérnöki karának dékánja az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után.

A dékán közölte: már tartott az előadás, amikor a hallgató "furcsa öltözékében" beült a terembe. A mellette ülő két társa vette észre a fegyvert,  és szó nélkül kiment az előadóból, hogy értesítse az egyetem rendészetét. 

Ezután rövid időn belül megérkeztek a rendőrök, akik azonnal elfogták a férfit - mondta a dékán, aki rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az esettet.

Az Index.hu-nak a diák társai elmondták, hogy felsőbbéves hallgató Luke Skywalkernek öltözött, és szerdán a Star Wars-ból forgatott újra jeleneteket egy gólyabulira, ehhez pedig kértek forgatási engedélyt az egyetemtől.

A XI. kerületi rendőrség garázdaság miatt indított eljárást a hallgatóval szemben.

Bényi Mónika közölte, hogy miután a férfit az előadóban elfogták a terrorelhárítók, a kerületi kapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatják ki.

A rendőrségi akciónak jelentős anyagi vonzata volt, amelyet egyelőre a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ visel - jegyezte meg a szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!