Hírek

2012.09.19. 16:52

Az év végéig önkormányzati program készül az MSZP-ben

A szocialisták elnöksége - az MSZP-ben folyó programalkotás részeként - felkérte a Baloldali Önkormányzati Közösséget, hogy az év végéig dolgozzon ki olyan programot, amely a párt önkormányzati politikájának alapját képezheti.

Forrás: MTI

Simon Gábor elnökhelyettes szerdán újságíróknak emellett arról is beszámolt, hogy a parlamenti választási felkészülés megkezdése után az MSZP hozzálát a 2014-es önkormányzati választásokra való felkészüléshez is.

Az egyéni választókerületi felelősök mintájára az év végéig önkormányzati felelősöket jelöl ki az MSZP, egy évre rá pedig megnevezik a lehetséges polgármester- és képviselőjelölteket.

A szocialista párt elnökhelyettese azt mondta, hogy a jövő évi költségvetés egyik nagy vesztese ismét az önkormányzati szféra lesz, amelytől újabb 110 milliárd forintot vonnak el, így sok teendő hárul majd a baloldali önkormányzati politikusokra.

A szerdai elnökségi ülés további döntéseiről tájékozatva közölte, hogy Kovács László korábbi pártelnököt, külügyminisztert delegálják az Európai Szocialisták Pártja elnökségébe.

Kérdésre válaszolva Simon Gábor beszélt arról a dokumentumról is, amely az MSZP stratégiáját vázolja fel a 2014-es választásokig. Azt mondta, hogy a fenteslent.blog.hu oldalon megjelent szöveg - amely például azt vetíti előre, hogy az MSZP kormányra jutva azonnal elfogadja a parlamentben a rezsistop-kezdeményezést és megemeli a minimálbért - vitaanyag, nem végleges program, és nem testületi döntés eredménye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!