Hírek

2012.08.09. 11:21

Egy arany, két ezüst kajakban

Kozák Danuta aranyat nyert 500-on. Ezüstérmes lett a magyar kajaknégyes 1000 méteren és Janics Natasáék is 500-on.

MTI

A tavalyi, szegedi világbajnokságon és az idei, zágrábi kontinensviadalon ezüstérmes, 25 éves Kozák jól kapta el a rajtot a csütörtöki versenyben, csak a címvédő ukrán Inna Oszipenko-Radomska haladt előtte egy darabig. A hajrában azonban alaposan megváltozott a helyzet, 350-től a magyar kajakos fokozatosan ellépett legnagyobb riválisától, és végül egy hajóhossz előnnyel nyert.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] fotó: MTI
[/caption]
   
Kozák a magyar londoni küldöttség 13. érmét - a hetedik aranyat - szerezte.

Ezüstérmes a kajaknégyes

A magyar egység az első rajtnál kiugrott, a másodiknál ezért nem kockáztathatott, ezzel együtt a mezőnnyel jött el. Az ausztrálok hamar az élre álltak, mögöttük pedig a magyarok és a szlovákok lapátoltak. A hajráig ez maradt a sorrend, s aztán a végig csak annyi változott az élcsoportban, hogy a nagyon beleerősítő csehek feljöttek a harmadik helyre. A világbajnok németek negyedikként zártak.


   
Kammererék a magyar londoni küldöttség 12. érmét - a harmadik ezüstöt - szerezték.

Janicsék is ezüstéremesek

A címvédő és 2004-ben is bajnok magyar kettős a mezőnnyel együtt jött el a rajtból, a végül győztes németek már ekkor vezettek. A magyarok igyekeztek felkapaszkodni, a táv közepén egészen közel kerültek legnagyobb riválisukhoz, de az élen haladó egység nem lassult, sőt, a végére még fokozta is a tempót, így nem változott a sorrend.

A Kovács, Douchev-Janics páros a magyar londoni küldöttség 14. érmét - a negyedik ezüstöt - szerezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!