Hírek

2012.05.14. 13:38

Magyar fiatalokat vertek meg Pozsonyban

Szlovákiai magyar fiatalokat vert meg egy csoport randalírozó fiatal Pozsony óvárosában vasárnapra virradó éjjel - adta hírül a felvidek.ma szlovákiai magyar hírportál egy a szerkesztőségükbe eljutatott levélre hivatkozva hétfőn. A történteket a rendőrség és a megtámadott fiatalok egyik hozzátartozója is megerősítette az MTI-nek, ez utóbbi forrás szerint valószínűleg nem nemzetiségi indíttatású támadásról volt szó.

Forrás: MTI

A támadás vasárnap éjjel nem sokkal éjfél után történt a Pozsony óvárosában található Stefánik utcán. A 17 és 24 év közötti korú magyar fiatalok egy születésnapi házibulit követően döntöttek úgy, hogy valamelyik óvárosi szórakozóhelyen folytatják az ünneplést. Turján Melinda, a megtámadott fiatalok egyikének hozzátartozója az MTI-nek elmondta: a négy fiúra és a négy lányra a Hodza téren lévő elnöki palota közelében - minden előzmény nélkül - támadtak rá.
    A felvidek.ma hírportálon közölt levél írója úgy tudja, az elnöki palota előtti téren, "13-15 bőrfejű neonáci" hazafi azért támadta meg a magyar fiatalokat ,mert azok magyarul beszéltek.
    "Egy csoport bőrfejű támadt a gyerekekre, igazából azt sem tudták, miért" - mondta el az MTI-nek a fiatalok hozzátartozója. Hozzátette: nem hiszi, hogy a "bőrfejűek" amiatt támadták volna meg a fiatalokat, mert hallották volna magyarul beszélni őket. Rámutatott: "Már amikor meglátták azt a csoportot, mondták is egymás között, hogy: most talán jobb lesz nem magyarul beszélni."
    "A lányom barátját és az öcsém fiát verték meg annak ellenére, hogy semmit sem csináltak" - mondta el Turján Melinda. Hozzátette: meggyőződése, hogy a rendőrségnek jobban szemmel kellene tartania ezeket "a szélsőséges fiatalokat", mert a jövőben mások is áldozatául eshetnek.

A rendőrség több személy által elkövetett garázdaság miatt indított eljárást az ügyben.

"A 18 és 20 éves sértetteket két férfi támadta meg. Többször is ököllel arcon ütötték őket, majd addig ütlegelték a megtámadottakat, amíg azoknak sikerült elmenekülniük" - mondta el - a sértettek tanúvallomására hivatkozva - az MTI-nek Petra Hrásková, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: a helyszínre érkező rendőrjárőr elővezette a gyanúsítottakat. A két támadót - amennyiben bűnösségük bebizonyosodik - garázdaság miatt 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A két megvert fiú állapota az incidens után orvosi ellátást igényelt, ezt követően hazamehettek - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!